De komende editie van de bekendste en grootste erotische lifestyle beurs van Europa, vindt plaats van donderdag 22 september tot en met zondag 25 september in de Jaarbeurs van Utrecht. Het evenement krijgt nu ook een eigen datingsite onder de naam KamaSutrA Dating. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. ,,De site is bedoeld voor mensen die spanning zoeken. In hun eigen relatie of juist daar buiten”, zegt woordvoerder Mariska van den Hout. Ze stelt dat het platform uniek is. ,,Omdat we de accounts op echtheid controleren.”
Lees meer: KamaSutrA lanceert datingsite die deelnemers controleert op echtheid
De Zuiderzee is de enige zee waarover in Nederland een balade is geschreven en gezongen. Dat zegt iets over de mythische proporties van deze zee, die dankzij de Afsluitdijk sinds 1932 IJsselmeer heet. De open verbinding met de zee is sindsdien verleden tijd, maar de havenstadjes uit de tijd voor de afsluiting vormen nog altijd een prachtig decor voor een heerlijke fietstocht. De vestingsteden en natuurgebieden langs de oevers hebben hun oude allure bewaard en dat maakt een fietstocht rond de Zuiderzee tot een heerlijke en afwisselende beleving.
KamaSutrA kondigt een nieuwe special guest aan voor de KamaSutrA beurs in de Jaarbeurs Utrecht. De Australische peniskunstenaar Pricasso is op 29, 30 en 31 maart te gast bij de comebackeditie van de driedaagse erotiekbeurs. Op alle dagen van het evenement is hij aanwezig om zijn bijzondere schildertechniek te demonstreren. Tevens is aanwezig de enige vrouw ter wereld die met haar gigantische borsten opvallende objecten kapot kan slaan komt speciaal voor de KamaSutrA beurs naar Nederland.
Lees meer: Peniskunstenaar Pricasso keert terug naar de KamaSutrA beurs
De Gouden Eeuw is prominent aanwezig in het collectieve geheugen van Nederland. De Gids Slavernijverleden Nederland laat de keerzijde zien van deze periode: honderd plaatsen in Nederland die verbonden zijn met het slavernijverleden, niet alleen in steden als Amsterdam en Middelburg, maar over het hele land verspreid, van Enkuizen tot Coevorden, van Groningen tot Limburg. Ook plaatsen die men niet zo snel met slavernij zou associëren, komen aan bod.
Witte bewoners
Sassenheim bijvoorbeeld, begin van de achttiende eeuw een geliefde locatie voor Amsterdamse slaveneigenaren die hun fortuin hadden gemaakt in ’de West’, waar nazaten van tot slaaf gemaakten en slavenhouders hun koloniale herkomst hebben teruggevonden. Of het koffiehuis in Leeuwarden, hoek Nieuwestad Wirdumerdijk dat in de gids werd opgenomen omdat de bewoner, Jan Herlein, er de Beschryvinge van de volk-plantinge Zuriname schreef, het allereerste boek over deze kolonie met een unieke uiteenzetting over de omgang van de witte bewoners met de tot slaaf gemaakten.
Immaterieel erfgoed is 'levend erfgoed', dat alleen door de dragers zelf kan worden beschermd in de zin van levend houden en doorgeven aan volgende generaties. Bij immaterieel erfgoed staan de traditiedragers centraal en is het van belang dat elke generatie er waarde aan hecht. Daarom is immaterieel erfgoed dynamisch erfgoed. In mei 2012 tekende Nederland het UNESCO Verdrag inzake de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Hiermee kwam er een nieuwe tak van erfgoed bij, namelijk de tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven. Het beschermen van immaterieel erfgoed gaat heel anders dan bij materieel erfgoed.